Сокоизтисквачки

Сокоизтисквачка и да се чувстваш много по-добре.

Купуването на сокоизтисквачка не е обикновена покупка, а е инвестиция, която ще се изплати многократно във времето. Сокоизтисквачката не само спестява пари от закупуването на скъпи сокове, но и домашно направените сокове са много по-здравословни и вкусни. Дори най-скъпите “натурални” сокове от магазина се правят със смляно плодове пюре (около 10%) и вода (90%), но най-лошото е че за да се компенсира липсата на плод се слага огромно количество захар или аспартам за да е сладък сокът. Допълнително се слагат всякакви добавки като гума (имитираща парченца плод), консерванти за да не се разваля сокът, които разгражда над 70% от витамините и полезните вещества. Ако искате да пиете здравословни и вкусни напитки на достъпни цени единственият начин е да си ги правите сами.

Функционалност на сокоизтисквачката

Сокоизтисквачката трябва да е направена от прозрачни материали, които дават възможност да се разбере не само кога каната със сокът е пълна, но също така и контейнерът за отпадъци. Каната трябва да е с вместимост 1 литър, а контейнерът за отпадъци около1,5 литра, което дава възможност за направа на голямо количество сок без да спирате да изпразвате контейнера. Така ще може да се направи поне 2 литра сок преди контейнерът да се напълни, напълно достатъчно количество за едно 4-ри членно семейство. Подобни размери на контейнера и каната могат да се намерят само при високия ценови клас професионални сокоизтисквачки.

Нещото, което е изключително важно при закупуването на сокоизтисквачката е големината на отвора за плодове и зеленчуци и в последствие това пести много време и главоболия. Сокоизтисквачката трябва да има голям отвор и без проблем да може да изцеждате цели плодове и зеленчуци. Това е важно за да няма нужда да режете и да чистите, опитът ми показва, че сокоизтисквачката се справя без проблем с цели ябълки, круши, домати, лимони, по-големи краставици и дори някои не толкова големи портокали и грейпфрути.

Какви плодове и зеленчуци могат да се изстискват в сокоизтисквачката?

В сокоизтисквачката могат да се изстискват цитросови плодове, праскови, нактарини, кайсии, пъпеши, ябълки, диня. Сокоизтисквачката се справя и без проблем с грозде, малини, боровинки и други от този тип. Няма проблеми да се изтискват и зеле, копър, целина, магданоз и други подобни. Естествено моркови, домати, краставици и други зеленчуци. Единственото нещо, което няма да успеете да изтискате е банан, но за това може да използвате пасатора или блендера.

Сглобяване и миене на сокоизтисквачката

Сокоизтисквачките са изключително лесни за разглобяване, сглобяване и миене. Сокоизтисквачките идват с инструкции на български, които не само описват, но и илюстрират как се разглобява и сглобява, но честно казано дизайнът е толкова прост и същевременно добър, че няма да имате нужда от инструкции. Те се сглобява и разглобява общо за не повече от 30-40 секунди. Частите са много лесни за миене и в повечето случаи просто изплакване под течаща вода е достатъчно. Също така ако имате съдомиялна машина, всички части могат да се мият и в нея.


Сравнение на продукт (0)


Сокоизтисквачка Bosch MES20C0

Сокоизтисквачка Bosch MES20C0 Отлични резултати   Мощен мотор: 70..

179.00лв

Сокоизтисквачка Bosch MES25A0

Сокоизтисквачка Bosch MES25A0 Отлични резултати   Мощен ..

179.00лв

Сокоизтисквачка Bosch MES25G0

Сокоизтисквачка Bosch MES25G0 Отлични резултати   Мощен мотор: 70..

179.00лв

Сокоизтисквачка Bosch MES3500

Сокоизтисквачка Bosch MES3500     Отлични резултати &..

219.00лв

Сокоизтисквачка Gorenje JC4800VWY

Сокоизтисквачка Gorenje JC4800VWY Пресиране на сок при 70 об/мин ..

237.50лв 249.99лв

Сокоизтисквачка Kenwood JE 680

 JE 680-СОКОИЗТИСКВАЧКА-МОЩНОСТ 700 W-КАПАЦИТЕТ НА СОК - 0.75 Л-2 СКОРОСТИ-АНТИКАПКОВ..

189.00лв 199.00лв

Сокоизтисквачка Kenwood JE 850

JE 850СОКОИЗТИСКВАЧКА- МОЩНОСТ 1500 W- МНОГО ГОЛЯМ ОТВОР ЗА ИЗЦЕЖДАНЕ НАЦЕЛИ ПЛО..

379.00лв 399.00лв

Сокоизтисквачка Tefal ZC255B38

Сокоизтисквачка Tefal ZC255B38ХарактеристикиМощност, W200 WБрой скорости2Контейнер за плод..

349.00лв

Сокоизтисквачка Tefal ZN355C3E

Сокоизтисквачка Tefal ZN355C3EХарактеристикиМощност, W300 WБрой скорости2Контейнер за плод..

169.00лв

Показва 1 до 9 от 9 (1 страници)
Сокоизтисквачки, Дребна, бяла, техника