Elica | Aspirator.bg - Кухненски аспиратори и уреди за вграждане

Elica

ELICA

Elica S.p.A. е италианска компания, създадена през 1970 г., която проектира и произвежда кухненски аспиратори, индукционни котлони и бойлери.

История за иновации, хора и дизайн Над 50 години опит, натрупан в референтния сектор, позволи на Elica да революционизира външния вид, характеристиките и пазарната позиция на кухненските аспиратори от обикновени домакински уреди до истински декоративни елементи, от функционални аксесоари до визуално зашеметяващи, технологични дизайнерски обекти.

 

През 1987 г. компанията произвежда първия си топ модел аспиртор Tamaya от неръждаема стомана проектирана от Guy Tienot и дизайнерска къща Phoenix Design, носители на над 500 награди и отличия.

През 2002 г. идва модела Modula Продълговат алуминиев аспиратор проектиран от Castagila ASSOCIATI

През 2004 г. Elica анонсира най-големите си дизайнерски успехи с аспиратор Elica OM

През 2005 г. Elica пуска серията Evolution, превъщайки полилея във въздухопречиствател която ги изтласква на върха.

През 2010 г. Elica пуска аспиратора Bubble, термопластичен аспиратор

През 2011 г. Аспиратора на Elica Skin който прилича на радиоапарат спечелва поредното признание Red Dot Design

През 2018 г. е произведен първия аспириращ котлон е дело на Elica с модела NicolaTesla. Името идва само в търсене на интелигетна система, която да даде възможност аспиратора и котлона освен да работят в сихрон и да се саморегулират, но и да са заедно в едно тяло.

През 2019 г. аспиратора на Elica е отличен с IDA design awards - 4 международни награди за дизайн. Модела е Elica Haiku.

 

Аспиратори Elica - синоним на ефективност, иновация и дизайн, способни да се адаптират към съвременните форми във всяка кухня. Elica преобразува акцентът именно към аспиратора превръщайки го в индификационни елемент в кухнята благодарение от една страна на приемствеността на иновациите и технологиите.

 

Началото

Elica, ръководена от председателя Франческо Казоли и ръководена от главния изпълнителен директор Джулио Кочи, оперира на пазара на кухненски аспиратори от 70-те години на миналия век. Днес компанията има седем завода в цял свят в Италия, Полша, Мексико, Индия и Китай. 3800 служители произвеждат 20,7 милиона броя, вариращи от капаци до двигатели всяка година. Elica има две основни бизнес области: готвене и двигатели. В първата област Elica е водещ световен производител на аспиратори за домакинска употреба. Във втората област марката Fime заема позиция номер 1 в Европа за проектиране, производство и продажба на електродвигатели за домакински уреди и бойлери. Бизнес звеното за готвене проектира, произвежда и продава кухненски аспиратори за битова употреба с марката Elica, както и за водещите световни производители на домакински уреди и кухни. За азиатския пазар фирмата произвежда и котлони, фурни и стерилизатори. Бизнес звеното за двигатели произвежда и продава електрически двигатели за уреди, аспиратори и бойлери за битови нужди.

 

Иновации

Elica - разработва метод, базиран на иновации, който хармонично съчетава два различни подхода. Разбиране на нуждите на клиентите и реагиране и предвиждане на техните нужди за създаване на нови пазарни тенденции. По този начин компанията е създала истинска иновационна култура, също благодарение на сътрудничеството с университети и национални и международни изследователски центрове, консорциуми и фондация Ermanno Casoli. Всички аспиратори Elica са тествани в лабораторията Elica Propulsion Laboratory. Тя е единствената лаборатория в света, посветена на аспираторите и единствената лаборатория в Италия. Тя е една от малкото в Европа, способна да тества специфични аспекти на акустиката. През 2013 г. лабораторията получи акредитация ilac-Accredia. С това се признава нейния технически, формален и съществен опит в провеждането на специфични дейности по сертифициране и инспекция, заедно с функционални тестове и калибриране за издаване на сертификати с международни стандарти.

Elica революционизира образа на кухненските аспирационни системи от обикновени електрически уреди в уникален дизайнерски обект, който подобрява качеството на въздуха в дома. Разбира се Elica произвеждат не само дизайнерски аспиратори, но и пълната гама с най-високо качество кухненски аспиратори за всеки дом - аспиратори за вграждане, островни и таванни аспиратори, както и вертикални декоративни аспиратори.

Разбери повече как да избереш своите електроуреди в нашият Блог. Или посети и нашият Facebook магазин.