Close
(0)
Няма продукти в кошницата.
Търси
Filters

Elica

Elica - дизайнерски аспиратори

Elica S.p.A. е италианска компания, създадена през 1970 г., която проектира и произвежда кухненски аспиратори / абсорбатори, индукционни котлони и бойлери.

Разбери повече как да избереш своите електроуреди в нашият Блог. Или посети и нашият Facebook магазин.

История за иновации, хора и дизайн Над 50 години опит, натрупан в референтния сектор, позволи на Elica да революционизира външния вид, характеристиките и пазарната позиция на кухненските аспиратори и аспираторите: от обикновени домакински уреди до истински декоративни елементи, от функционални аксесоари до визуално зашеметяващи, технологични дизайнерски обекти.

Началото

Elica, ръководена от председателя Франческо Казоли и ръководена от главния изпълнителен директор Джулио Кочи, оперира на пазара на кухненски аспиратори от 70-те години на миналия век. Днес компанията има седем завода в цял свят в Италия, Полша, Мексико, Индия и Китай. 3800 служители произвеждат 20,7 милиона броя, вариращи от капаци до двигатели всяка година. Elica има две основни бизнес области: готвене и двигатели. В първата област Elica е водещ световен производител на аспиратори за домакинска употреба. Във втората област марката Fime заема позиция номер 1 в Европа за проектиране, производство и продажба на електродвигатели за домакински уреди и бойлери. Бизнес звеното за готвене проектира, произвежда и продава кухненски аспиратори за битова употреба с марката Elica, както и за водещите световни производители на домакински уреди и кухни. За азиатския пазар фирмата произвежда и котлони, фурни и стерилизатори. Бизнес звеното за двигатели произвежда и продава електрически двигатели за уреди, аспиратори и бойлери за битови нужди.

Иновации

Elica -  разработва метод, базиран на иновации, който хармонично съчетава два различни подхода. Разбиране на нуждите на клиентите и реагиране и предвиждане на техните нужди за създаване на нови пазарни тенденции. По този начин компанията е създала истинска иновационна култура, също благодарение на сътрудничеството с университети и национални и международни изследователски центрове, консорциуми и фондация Ermanno Casoli. Всички аспиратори на Elica са тествани в лабораторията Elica Propulsion Laboratory. Тя е единствената лаборатория в света, посветена на аспираторите и единствената лаборатория в Италия. Тя е една от малкото в Европа, способна да тества специфични аспекти на акустиката. През 2013 г. лабораторията получи акредитация ilac-Accredia. С това се признава нейния технически, формален и съществен опит в провеждането на специфични дейности по сертифициране и инспекция, заедно с функционални тестове и калибриране за издаване на сертификати с международни стандарти.

Elica революционизира образа на кухненските аспирационни системи от обикновени електрически уреди в уникален дизайнерски обект, който подобрява качеството на въздуха в дома. Разбира се Elica произвеждат не само дизайнерски аспиратори, но и пълната гама с най-високо качество кухненски аспиратори за всеки дом - аспиратори за вграждане, островни и таванни аспиратори, както и вертикални декоративни аспиратори. 

 

Преглед като Таблица Списък
Подреди по
Показвай на страница
Аспиратор за стенa Elica Missy, бял или черен

Аспиратор за стенa Elica Missy, бял или черен

missy

Монтаж на стена

Цвят: Черен или Бял лак

Размер: 60см или 90см

219,00 лв. с ДДС
Снимка на Аспиратор за стена Elica Flat Glass, 60см и 90см

Аспиратор за стена Elica Flat Glass, 60см и 90см

Flat Glass
Размер (cm) 60
Макс. въздушен поток (m3/h) 368
Свободен възд. поток (m3/h) 500*
Покритие/цветове Неръждаема стомана и стъкло
Управление 3С + Св. механично управление
Осветление Халогенно 2 х 20 W
Тип на аспиратора С отвеждащ въздухопровод
349,00 лв. с ДДС
Аспиратор за стена Elica Missy Инокс - 60см и 90см

Аспиратор за стена Elica Missy Инокс - 60см и 90см

Missy IX

Декоративен аспиратор за монтаж на стена

Размер: 60 см или 90 см

Максимален капацитет: 395 (m3/h)

Цвят: Инокс

219,00 лв. с ДДС
Снимка на Аспиратор за стена Elica Spot NG

Аспиратор за стена Elica Spot NG

Spot NG
Брой на турбините 2
Размер на тръбопровода (mm) 120 – 150
IEC въздушен поток (m3/h) 195 – 232 – 368
Ниво на шума db(A) 46 – 54 – 62
Клас на енергийна ефективност D
Мощност (W) 175
399,00 лв. с ДДС
Аспиратор за стенен монтаж Elica Galaxy

Аспиратор за стенен монтаж Elica Galaxy

Galaxy
1 099,00 лв. с ДДС 999,00 лв. с ДДС
Снимка на Аспиратор за стенен монтаж Elica MINI OM BL

Аспиратор за стенен монтаж Elica MINI OM BL

MINI OM BL

*Размер (cm) 55

*Макс. въздушен поток (m3/h) 590

*Покритие/цветове Бяло стъкло

*Управление 3S Soft light пуш бутон

2 099,00 лв. с ДДС
Мин: 135,00 лв. Макс: 6 599,00 лв.
лв.135 лв.6599
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Производители