Close
(0)
Няма продукти в кошницата.
Търси
Filters

Elica

Elica - дизайнерски аспиратори

Elica S.p.A. е италианска компания, създадена през 1970 г., която проектира и произвежда кухненски аспиратори / абсорбатори, индукционни котлони и бойлери.

Разбери повече как да избереш своите електроуреди в нашият Блог. Или посети и нашият Facebook магазин.

История за иновации, хора и дизайн Над 50 години опит, натрупан в референтния сектор, позволи на Elica да революционизира външния вид, характеристиките и пазарната позиция на кухненските аспиратори и аспираторите: от обикновени домакински уреди до истински декоративни елементи, от функционални аксесоари до визуално зашеметяващи, технологични дизайнерски обекти.

Началото

Elica, ръководена от председателя Франческо Казоли и ръководена от главния изпълнителен директор Джулио Кочи, оперира на пазара на кухненски аспиратори от 70-те години на миналия век. Днес компанията има седем завода в цял свят в Италия, Полша, Мексико, Индия и Китай. 3800 служители произвеждат 20,7 милиона броя, вариращи от капаци до двигатели всяка година. Elica има две основни бизнес области: готвене и двигатели. В първата област Elica е водещ световен производител на аспиратори за домакинска употреба. Във втората област марката Fime заема позиция номер 1 в Европа за проектиране, производство и продажба на електродвигатели за домакински уреди и бойлери. Бизнес звеното за готвене проектира, произвежда и продава кухненски аспиратори за битова употреба с марката Elica, както и за водещите световни производители на домакински уреди и кухни. За азиатския пазар фирмата произвежда и котлони, фурни и стерилизатори. Бизнес звеното за двигатели произвежда и продава електрически двигатели за уреди, аспиратори и бойлери за битови нужди.

Иновации

Elica -  разработва метод, базиран на иновации, който хармонично съчетава два различни подхода. Разбиране на нуждите на клиентите и реагиране и предвиждане на техните нужди за създаване на нови пазарни тенденции. По този начин компанията е създала истинска иновационна култура, също благодарение на сътрудничеството с университети и национални и международни изследователски центрове, консорциуми и фондация Ermanno Casoli. Всички аспиратори на Elica са тествани в лабораторията Elica Propulsion Laboratory. Тя е единствената лаборатория в света, посветена на аспираторите и единствената лаборатория в Италия. Тя е една от малкото в Европа, способна да тества специфични аспекти на акустиката. През 2013 г. лабораторията получи акредитация ilac-Accredia. С това се признава нейния технически, формален и съществен опит в провеждането на специфични дейности по сертифициране и инспекция, заедно с функционални тестове и калибриране за издаване на сертификати с международни стандарти.

Elica революционизира образа на кухненските аспирационни системи от обикновени електрически уреди в уникален дизайнерски обект, който подобрява качеството на въздуха в дома. Разбира се Elica произвеждат не само дизайнерски аспиратори, но и пълната гама с най-високо качество кухненски аспиратори за всеки дом - аспиратори за вграждане, островни и таванни аспиратори, както и вертикални декоративни аспиратори. 

 

Преглед като Таблица Списък
Подреди по
Показвай на страница
Аспиратор Elica Aplomb  - в бяло или черно на 60см и на 90см

Аспиратор Elica Aplomb - в бяло или черно на 60см и на 90см

Aplomb
Брой на турбините 2
Размер на тръбопровода (mm) 150
IEC въздушен поток (m3/h) 275 – 385 – 495 – 680
Ниво на шума db(A) 51 – 59 – 64 – 71
Клас на енергийна ефективност A
Интензитет на осветлението (lux) 84
Мощност (W) 233
599,00 лв. с ДДС
Аспиратор Elica Box IN No Drip

Аспиратор Elica Box IN No Drip

Box IN No Drip

Аспиратор за пълно вграждане

Гаранция: 60 месеца

1 699,00 лв. с ДДС
Аспиратор Elica Elite26 PB

Аспиратор Elica Elite26 PB

Elite26 PB

Моделът Elite26 на Elica е сред луксозните моделите от серията телескопични за вграждане. Телескопичната система дава възможност аспираторът да засмуче и най-далечните готварски изпарения.

299,00 лв. с ДДС 275,00 лв. с ДДС
Аспиратор Elica Horizonte

Аспиратор Elica Horizonte

Horizonte

Аспираторът е оборудван с двигател проектиран по специалната технологията на италианските производители от Elica – DeepSilence EDS3, който му дава възможност да постигне завидните 454 Pa налягане и съответно 1000м3/ч въздушен поток

1 990,00 лв. с ДДС 1 890,00 лв. с ДДС
Снимка на Аспиратор Elica Kuadra 43 - Кубичен аспиратор за монтаж на стена

Аспиратор Elica Kuadra 43 - Кубичен аспиратор за монтаж на стена

Kuadra
Брой на турбините 2
Размер на тръбопровода (mm) 150
IEC въздушен поток (m3/h) 224 – 323 – 416 – 496*
Ниво на шума db(A) 48 – 55 – 62 – 66*
Клас на енергийна ефективност D
Мощност (W) 290
959,00 лв. с ДДС
Снимка на Аспиратор Elica OM AIR BL

Аспиратор Elica OM AIR BL

OM AIR BL
Брой на турбините 2
Размер на тръбопровода (mm) 150
IEC въздушен поток (m3/h) 240 – 328 – 515 – 669*
Ниво на шума db(A) 42 – 48 – 60 – 66*
Клас на енергийна ефективност A
Мощност (W) 247
3 799,00 лв. с ДДС
Мин: 135,00 лв. Макс: 6 599,00 лв.
лв.135 лв.6599
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Мин: Макс:
Производители